niedziela, 10 maja 2015
Makaron bucatini z łososiem i pomidorami
Składniki:
makaron Bucatini 200 gramów
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
3 pomidory
1 brzuszek wędzonego łososia
natka pietruszki
2 łyżki oleju rzepakowego
sól, pieprz czarny, papryka słodka, przyprawa prowansalska
Sposób wykonania
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Na dwóch łyżkach oliwy podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę, drobno posiekany czosnek, dodajemy obrane i rozdrobnione pomidory. Dusimy jakieś 10 minut. Pod koniec dodajemy rozdrobnionego łososia i przyprawy. Posiekaną natką posypujemy potrawę już na talerzu.
Porcja dla 2 osób.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Smacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszelkie dania makaronowe.
Pozdrawiam.
Bardzo apetyczne zdjęcie:) Szybki, prosty przepis. Na pewno wypróbuję:)
OdpowiedzUsuń